Van de zomer de herst in

Veel gebeurd de afgelopen maanden op muziekgebied, met leuke hoogtepunten als het eerste optreden van de Brassterds op ons feestje ‘Sharon en C.J. beide 40 + 15 jaar getrouwd’, het WMC, KapeLLoos in Beauvais en mooie (aan)vragen.

Na een geslaagd verjaardags- trouwfeest kwam een week later het WMC, die ik vanuit Frankrijk heb meegemaakt. Uiteraard Juliana Amersfoort op de voet gevolgd, want die hadden vlak voor het WMC grote stappen gemaakt, die ik van héél dichtbij heb mogen meemaken. Een geweldige mars met de WMC try-out een dag voor het echte kunstje deed me met een gerust hart op vakantie gaan. Schitterend tempo, mooie marsorde, echt prachtige prestatie. De show moest minimaal Goud opleveren, vooral in de divisie waar Juliana uitkomt. Geen beelden gezien, wel punten gehoord; Mooi resultaat, 2x Goud, maar niet met de punten die ik gedacht cq gehoopt had. Vooral de punten op de mars vielen tegen – maar na het zien van de beelden via YouTube waar Juliana niet in het tempo liep zoals op de try-out op vrijdagavond en al in de eerste bocht eruit vlogen waren de punten toch wel behoorlijk.

In Frankrijk Normandië gezien – alle plaatsjes en stranden gezien waar 69 jaar eerder verschrikkelijke dingen gebeurde. Volgend jaar in juni 2014 is de herdenking 70 jaar D-day waar véél muziek zal gaan klinken.

Eind augustus de tweede seizoenshelft gestart met ‘Marsmuziek Bij Mario’ – een avond met alleen maar marsen. Dit gaat op een gegeven moment behoorlijk vervelen, maar dat mocht de pret niet drukken… Op 14 december de tweede editie, kijken of het dan net zo gezellig wordt!

September is een grote taptoemaand en ook Taptoe Amersfoort stond weer op het programma, georganiseerd door Juliana. Vreemde aanloop door verschuivingen in bestuur en commissies bij Juliana en dit zorgde op het laatste moment toch voor wat meer taken en bezigheden, maar Taptoe was wederom zeer geslaagd – zie www.taptoe-amersfoort.nl. Zelf vind ik Taptoe Amersfoort een van de gezelligste taptoes van Nederland. Mooi plein, Horeca open, gratis toegang en genieten van de bands, liefst onder het genot van een drankje.

Ook qua boeken van orkesten in Frankrijk gaat’t lopen. Een simpele vraag of ik ook wat orkesten kon regelen heeft geresulteerd in leuke contacten. Soms kost het wat moeite, maar eea begint te komen. Oranje IJsselmuiden via Keivents geboekt voor Taptoe Beauvais en voor volgend jaar zijn Amigo Leiden, Takostu Stiens, Royal British Legion Youth Band Brentwood en de Rijnmondband al vastgelegd voor mooie optredens in La France!

KapeLLoos was ook in Beauvais en dat was een succes. De organisatie wist precies wat KapeLLoos nodig heeft om een optreden tot een succes te maken: goed eten en regelmatig wat drinken. Het Franse publiek was geweldig en de aanvragen voor volgend jaar komen maar binnen. Top weekend en volgend jaar weer!

Showband IJmuider Harmonie 2 taptoes lang flink haar best gedaan. Een leuke groep mensen die hard werken om weer in taptoeland op de kaart te komen.

Verder de afgelopen maanden mooie vragen gehad om ‘ergens’ aan de gang te gaan. Volgende week de tweede exercitierepetitie bij de Seafort Highlanders, maar ook een mooie uitdaging in Sassenheim laten liggen om een bezoek te brengen aan de Bernhardkazerne, waar nog steeds aan gewerkt wordt…

Het houdt je van de straat – wordt vervolgd!

KapeLLoos vermaakt het Franse publiek